top of page

house 1

2014

The house's biggest challenge was to use the urban plot of only 5m wide in order to allow natural light and air circulation.
The solution found was the use of a large central courtyard, around which the house expands. All social areas are connected to the patio, which has a large green wall for automatic irrigation.
All openings of doors and windows make the most of natural light, creating streaks of light in all environments.

condominium

residential

2014

In an entire block and with an eight meters slope, this condominium of houses uses the houses themselves and the unevenness as an internal division of the land.

Three different typologies spread across the land, with Light Steel Frame structures and similar formats, changing the treatment of external facades: the use of walls and fences is dispensed with throughout the building itself with high ribbon windows. All homes have a green roof above their social areas, and solar panels to generate energy.

student housing

2015

With 100 apartments in a vertical building, this student house uses its south orientation in the large volumetric glass skin, housing the common areas to the apartments, with double height ceilings.

The facades have different volumes, each apartment having balconies and windows of different sizes and sliding shutters, so that the facade changes according to the resident's use, every day.

Social housing as a new alternative to historic buildings

2017

As a theme of TCC, the use of urban voids and underutilized land in the historic center of Joinville, close to the city's most important postcard, Rua das Palmeiras is a listed property currently underutilized by the population, fearing violence and abandonment of the site. Building on Jane Jacobs' concepts that residents and pedestrians create the atmosphere of safety for the area to thrive, the project implemented a social housing condominium on a ramshackle lot.

residence sk

2019

This house was planned in parameters necessary to teach modeling in the SketchUp application. Although the needs program was based on spatiality teachings (two floors, sloping terrain, formal simplicity), common aspects of architectural modeling were included in a program feasible for a family of 2 to 4 people. The entrance to the residence is through the entrance hall located in the middle of the main volume, covered in dark stone that divides the living room and kitchen + dining room, without the use of physical barriers. In the open and linear kitchen, the space under the stairs was used as a pantry.